2014. szeptember 15., hétfő

Felülvizsgálat 2

Felülvizsálat 2
 
Egyre többször halljuk milyen visszásságok fordulnak elő a felülvizsgálatoknál,melyek emberileg is megalázóak, ahogy beszélnek,viselkednek velük,és általában tíz percig tart egy felülvizsgálat,ami röhejes hiszen tíz perc alatt mit tudnak megállapítani igazából ? Több évtizedes rokkantakat máról hólnapra „egézségesnek” nyilvánítanak, és nem kapnak semmiféle támogatást, az utazásitól kezdve a közgyógyig. Sokan mikor kézhez kapták az elutasító határozatot, szívinfarktust kaptak,és olyan is előfordult sajnos, hogy az illető öngyilkos lett mert egyedülállóként semmi esélye nem volt már az életbenmaradásért. Ezek olyan „emberiesség ellenes” cselekedetek,mellyek nem maradhatnak bűntetlenül !  De olyanok is előfordultak hogy a felülvizsgálat után egy évig(!) nem kapott az  illető semmiféle határozatott és ellátást sem, holott 30 napon belül kötelesek lettek volna. Gyakori az is hogy „véglegesített” rokkantakat is leminősítenek ,volt akit 43 % ra holott közben még több betegséget is szerzett,és fellebbezése nyomán sem kapta vissza a 50 % os véglegesített státuszát csupán 47 % ra emeleték.
Hogy lehetséges az, hogy az ilyen „alakok” akik „orvosok?”  politikai nyomásra képesek megcselekedni az ilyen döntéseket, mikor tudják jól ők is, hogy nem igazság az amit tesznek, de mivel emberek ezek a „összeszedett” orvosok ki vannak szolgáltatva egsziztenciálisan, ugyanakkor az orvosi létüket tiporják sárba és saját önmagukat.
A felülvizsgálatok nagyon furcsák. A  Magyar Orvosi Kamarától van egy levelem melyben azt írják hogy a betegnek joga van vizsgálat előtt a felülvizsgáló orvos „igazolását” ellenőrizni, hogy pontosan ki is az a orvos aki felülvizsgálja : ugyanis nem egy esetben előfordult hogy a felülvizsgáló orvos nem az volt aki aláírta az elutasító határozatot, vagyis nem ugyan az a személy ,és ez már önmagában „törvénytelen” szerintem hiszen miként lehet az hogy a felülvizsgáló orvos – aki lehet hogy nem is orvos igazából? – hiszen bárkit beöltöztethetnek fehér köpenybe, sajnos a mai világban a csalás olyan nagymértékű hogy ez is elképzelhető.
A felülvizsgálatok politikai vizsgálatok : nagy vezérünk kimondotta hogy a rokkantakat ki kell „dobni” a ellátórendszerből, túl sokba kerül az államnak az ellátásuk ezért  tizedelni kell mint valami háborús időszakban. Most ez is háború valamilyen szinten, és sajnos elszomorító dolog hogy egyik párt, emberjogi mozgalom és maguk az érintettek is nem emelik fel szavukat az ilyen egyértelmű politikai „embertisztogatásnak” ,holott radikálisan fel kellene lépni valamilyen szinten,s nem értem mért hagyják magukat az emberek,főleg ha már nincs is mit veszteniük. az egyháztól ezt nem is várom el ők nyalják a kormány seggét , és titkolják a pedofil és egyéb gyanús dolgaikat.
A felülvizsgálatok ilyen aljas,képmutató és kimondottan politikai felső parancsra történő véghezvitele mélységesen felháborító dolog ! Durván fogalmazva, nem lenne egyszerűbb a kormánynak ha „mérgezett csokoládét” küldenének nekik ajándékba azt „eltűnnének” és megszűnne ez a probléma ? Tudom ez durva,de direkt írtam ezt, ahogy azt is, hogy hallottam olyan rokkantat, aki azt mondta, ha a felülvizsgálatnál a leendő orvos „egézségesnek” fogja visszaminősíteni, akkor személyesen ki fogja nyomozni hogy hol lakik, és egyszer majd megtámadja és baltával le fogja vágni annak az orvosnak a jobb kezét, utána magával is végezni fog. Nem csodálom, és valamilyen szinten meg is értem ezt a „radikális felfogást-hozzállást” és félő hogy előbb utóbb ilyen tragédia be is fog következni, mert a végtelenségig nem lehet ezt a fajta „felülvizsgálati” rendszert bűntetlenül megcselekedni. Utána persze jönnek majd az egymásra mutogatások, az o – okozatok miértjei, de jobb lenne ha nem történne ilyen tragédia…de szerintem be fog következni ….
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése