2015. január 7., szerda

Makovics János : TÖRVÉNY (JOG) SÉRTÉS


Makovics János   : Törvény(jog) sértés

 

Egy ismerősöm anno volt felülvizsgálaton,és akkor azt a határozatot kapta, hogy 2014.szeptemberében kell visszamenni felülvizsgálatra. Ami kicsit furcsa, ugyanis 1995 től véglegesített 50 % os volt,de az új felülvizsgálat melyet állapot romlás miatt kért, először levették 43 % majd fellebezés után 47 % ra vissza, és ráadásul nem is az a orvos vizsgálta aki a papírok szerint jelent volt ,mert panaszt tett a felettes szerveknél.

Nos azóta semmi esemény nem töretén. Nem kapott értesítést hogy jelenjen meg az adott időpontban,és más jellegű tájékoztatást sem kapott arra vonatkozóan, hogy miért nem hívják-hívták be 2014.szeptemberében felülvizsgálatra,holott ezt a határozatott hozták annak idején.

Azóta állapota még rosszabb lett, így még inkább indokolt lett volna a beígért felülvizsgálat.

Mi ez ha nem törvény/jogsértés, hiszen nem teljesítették a saját határozatukat, holott erre törvényi kötelezettség van. Ha más esetben valaki nem vállalja valamilyen határidőnek a betartását, annak következményei vannak, de úgy látszik az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság törvényen felülinek hiszi magát és azt tesz amit akar minden jog(?) következmény nélkül. Rájuk nem vonatkoznak a törvények, nekik nem kell betartani a határidőket amiket kiszabtak, vagy megindokolni hogy mi a késedelem oka, egyszerűen semmibe veszik saját határozatukat és az érintetteket.

Sok embertől hallottam ilyen jellegű problémákat és egyéb dolgokat, - volt olyan is aki volt felülvizsgálaton de több mint egy évig(!) semmilyen határozatott nem kapott és ellátást sem, „elfelejtették” kiküldeni a határozatott.  Felháborítóak és jogorvoslatra szorulnak az ilyen esetek, és az illetékeseknek észre kellene venni és tenni valamit , mert ez a emberek „semmibevétele” sértő és megalázó. Vajon mit szólnának ha az esetleges felülvizsgálati „beutalóra” azt válaszolná az érintett hogy akkor éppen nem ér rá,más dolga lesz,és figyelmen kívül hagyja levelüket. Ha nekik lehet jogsértést elkövetni, akkor az érintettnek is jogában áll ugyan úgy semmibe venni.

A leszázalékoltakat, rokkantakat manapság „felesleges „ terméknek tartják melyet selejtezni kellene , szerintük, s mivel senki nem mer szólni az ilyen és ehhez hasonló dolgok miatt, továbbra is azt teszik amit akarnak.

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése