2015. június 22., hétfő

Makovics János : Rendőrségi "csigalassúság".

Makovics János : Rendőrségi "csigalassúság".

Állítólag a rendőrségi, bírósági ügyek intézése "gyorsabb" lett, mivelhogy tarthatattlannak tűnt az a álapot, hogy sokszor évekig kellett várni arra hogy egy polgári peres ügy elhúzódjon.
Nos,sajnos magam is kénytelen belecsöppentem ebbe a mókuskerékbe mint sértett, s még 2013-ban történt az ügy ami nyomán feljelentést tettem. Az ügy első része viszonylag hamar lerendeződött,és ez a vidéki kapitányságot dicséri ,a Dorog Városi Rendőrséget ,- mert hamar lerendezték és jóvá tették az ellenem okozott vagyoni kárt.
Ám a budapesti V.kerületi rendőrkapitányság már sokkal lassúbbnak sőt, elveszetebbnek tűnt az ügy kapcsán. Többször kellett "odaszólnom" végül a felettes szervnél panaszt tettem aminek következtében kivizsgűlták panaszom és részben helyt is adtak neki, mondván az a alkalmazott aki az ügyemel foglalkozott időközben elment máshová dolgozni és így "elfelejtődött" az ügy. Újabb hónapok,m újabb levelek a kapitánynak,aki végül is telefonon tájékoztatot az ügy állásáról ,s igérte rendezni fogja. Végül is a gyanusítotatt megtaláltűk, már majdnem országos körözést adtak ki ellene mikor "elkapták" és gyanusítottként kihallgaták és beismerő vallomást tett. Ekkor telefonon szólt a kapitány úr hogy az ügyet lezárták és átadják a bíróságnak. Ez volt 2015.műrciusában. Azóta semmi.
2015.június.22-én végül kaptam levelet melyben értesítenek hogy "üzeltszerűen és folytatóéagosan elkövetett kisebb kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt" a mai napon vádiratot nyújtottak be az illetékes bírósághoz. És a levél alján a dátum : 2015.április.17.
Két hónapig (!) az asztalukon hevert a levél : elfelejtették postázni,vagy megint elment az a dolgozó aki az ügyemel foglalkozott,. ki tudja : magyarázat biztos van, de a lényeg hogy és a fő kérdés : mért kellett több mint két hónapig (?) várni arra hogy feladják ezt a "értesítést" ?  Ez nem gyorsaság, ez csigalassúság, s nem tudom ezek után a bíróságtól mikor jön majd levél hogy lesz e még ebben az évben (?) tárgyalás.
Szóval a valóságban nem működik a rendrőrség bizonyos  helyein a "gyorsítás" ha egy levél  két hónapig az asztalon "hever" magányában.
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése