2015. november 22., vasárnap

Makovics János : Mit lehet elhinni ?


Makovics János : Mit lehet elhinni ?

 

Manapság az emberek többsége, aki még nem esett áldozatául a média agymosásának, már képtelen bármit, bárkinek is elhinni valamit, mert az a nagyfokú hamis,képmutató ,álszenteskedő , mindent a „hatalom” érdekében tevékenykedő média és azok kiszolgálói – tisztelet a kivételnek – saját létük érdekében cselekszik meg azokat a dolgokat,amikről ők is tudják hogy nem igazak, és hogy a bőr milyen vastag a  pofájukon és mennyire  lelkiismeretlenek,  az annyira egyértelmű, hogy még a vak is meglátja a fényt.

Mit lehet elhinni ma ? Semmit, sehol, senkinek, ma már közhely az, hogy „amit kérdeznek azt se hiszik el, nem hogy amit mondanak”, és erre a tapasztalat kényszeríti az embereket,  mert nincs egy hír amit  ne különbözőképpen mondanának el, attól függően  milyen rádió, tévécsatorna  a „tőkés” akinek az érdekeit kell  szem előtt tartani és nem a  valós tényeket, hiszen nem a hír   fontos maga, hanem az  miként „tálalják” az agymosott birkanépnek, és mennyi a hallgatóság, a nézettség, mert attól függ a reklámok  tömkelege így a  bevétel  az adott médiának. Hogy a valóságtól sokszor teljesen  kifordítanak egy hírt , az nem érdekes, mint ahogy az sem hogy mi is a hír maga aminek hír értéke van, mert sokszor nagyobb híre van annak hogy Mariska néni úgy esett le  a padlásról hogy agyonütötte a macskáját esés  közben,  mint annak, hogy naponta hány gyermek ájul el az éhségtől az iskolapadban, amit komoly emberek támasztanak alá, és sajnos saját környezetünkben is hallunk ilyes esetekről,de vezérünk azt mondta nem lehetnek éhező gyerekek mert naponta négyszer kapnak enni. Ha pedig mégis éhezik valahol  egy gyerek azért a szülő a hibás mert nem jár dolgozni.  Ilyen egyszerű….mármint „onnan” lenézve a letarolt magyarhonra,  melyet velejéig átitat a korrupció, vagyis az nincs csak „véletlen” pályázatnyertesek pályázat nélkül, és  egy manikűrösnek mért ne lehetne több holdas földje ha már vezérünk feleségének őstermelői  igazolványa is van állítólag…azért olyan soványka mert kapál a határban, éjjel meg szakácskönyveket ír ,amolyan magyaros módra.

Mit lehet elhinni, miféle univerzumi hazugságokat tudnak az emberekkel  elhitetni, egyszerűen félelmetes hogy a mai  világban ebben a  szép új létben mennyire „szembenézően” tudnak hazudni, úgy hogy végül ők maguk is elhiszik saját hazugságukat.

Göncz Árpád temetésén érte el csúcspontját a média , mikor is Koncz Zsuzsa Ha én rózsa volnék című dalának a végén az élő adást „megvágták” úgy,hogy nem közvetítették azt,hogy a „tömeg” a „polgárok”  együtt énekelték a dal utolsó  sorait. Ekkora „elferdítést” elkövetni minden következmény nélkül már annyira a mélység mélysége alatt van, hogy ezt már nem is lehet minősíteni. Pár lap  megírta ezt a dolgot, de hiába, az emberek   már olyan nagyfokúan befásultak, értelmük beárnyékolja a  Himaláját is, és a Szahara óvodai homokozó ahhoz képest,  amit ezzel a néppel el lehet hitetni. Hogy lehet élni ebben az országban, miként lehet európainak maradni,  ha egyszer már olyan nagyfokú szellemi  alultápláltságban élünk, amit csak évtizedek alatt lehet majd  „pótolni”.

Elhitetnek mindent velünk, elhiszünk mindent, tudva hogy úgysem igaz,de úgy teszünk mint  ha….össznépi társasjátékot játszunk, amibe belekényszerítenek mindenkit, és kérdezni már nem is kell, kérdeznek helyettünk is ,mi meg csak bégetünk  s  hagyjuk hogy áradjon a moslék mint az árvíz,bele a pofánkba, az agyunkba, mert jó „hülyének” lenni és elviselni mindent,  mert nem hiszünk ,nem remélünk, nem cselekszünk, csak vegetálunk, ahelyett hogy ….miként Ferenc pápa mondotta  „ Csináljatok forradalmat” .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése