2015. december 14., hétfő

Interjú a New Jump zenekarral

Interjú a New Jump zenekarral

Mi a zenekar elkötelezettsége és hivatása?
Sziasztok! Azt azért szeretném elmondani, hogy ezek a válaszok csak az én nézőpontomat tükrözik! Lehet, sőt biztos, hogy mindegyikünk másképp látja, ami nyilván így természetes!
Az én elkötelezettségem 20 évvel ez előtt kezdődhetett - értem ezt úgy-, hogy magával ragadott a zenélés, maga a zene már gyerekkorom óta  Ez a zenekar nem egy új keletű dolog. A zenekarnak tetemes múltja van, csak az évek alatt mindig más formációban. Volt már mindenki minden hangszeren, sok zenész kollegáink-barátaink is részesei voltak a zenekarnak hosszabb rövidebb ideg, viszont én mindig fix maradtam, csak „énekeltem”és írtam a dolgaimat, de hát, mint azt tudjuk, az élet gyakran közbeszól! A jelenlegi felállásban kb egy, másfél éve játszunk! Szerintem van köztünk olyan, aki azt mondja erre a dologra, hogy van valami hivatása, elkötelezettsége! Én speciel csak örülök,  mikor azt tehetem, amit szeretek és mindig is szerettem tenni, ha meg még ez tetszik is az embereknek az még egy plusz öröm nekem, nekünk  Egyébként e kérdésről eszembe jutott Robert Schumann idézete, mely szerint:
„Fényességet küldeni az emberi szív mélységébe: ez a művész hivatása.”
Robert Schumann
Mi annak az ambivalenciának a célja, ami egyrészt a zenekarodnak a szalonrock műfajból a poéta szövegek általi kiválása miatt van, másrészt, ami az attitűdötök érzelmi- elhelyezkedésileg patetikus emelkedettsége miatt van?
Hogy szalon rock, vagy poéta-e, azt nem tudom. Hogy mi az, ami érzelmileg megragadó?
Nem tudom. Viszont, azt tudom, hogy mikor színpadra állok és megszólal az első hang, az valami leírhatatlan érzés. Felrobban az adrenalin bomba, megszűnik a külvilág, eltűnnek a gátlások, megszűnik a gondolat áradat a fejedben, és csak te vagy, a zene, az alkotás, a teremtés!
És persze nem hátrány, ha az ember kap valami visszajelzést, hogy „na gyerekek ez igen ez f…a volt nem tudom mit, de valamit megmozgatott bennem”. Persze ezt nem feltétlen kell szavakba önteni általában ezek érezhetők a levegőben!
Mint ahogy az ellentétje is 
Hogyan határozzátok meg magatokat, mint zenekart?
Ha stílusilag érted ezt a kérdést,akkor nem tudok neked megfelelő válasszal szolgálni! Nem szeretem ezeket a kihez, mihez hasonlítanád a zenekart típusú kérdéseket! Tudod,amit eszel olyat Sz….sz ,és mi elég sok mindent Fogyasztunk  Ezáltal sok mindent felfedezni vélhetsz a zenénkben!
Hogyan álltok hozzá egy koncert szervezéséhez?
Ebben a dologban Isti a dobosunk az érintett! Ő az, aki szervezi a koncerteket, Én speciel ezt a részét utálom, persze nem azt mondom, hogy Isti szereti,de jobb híján ez rá maradt 
Mennyire van közönségetek a koncerteken és általában milyen véleménnyel, vagytok róluk? Milyen véleménnyel vannak ők rólatok?
Milyen véleménnyel vagyunk a közönségről?  Természetesen jó véleménnyel hisz, ha valaki megtisztel azzal, hogy meghallgat minket, arról nem is lehetünk rossz véleménnyel
Ők milyen véleménnyel vannak rólunk? Ez is változó! Általában aki odáig eljut, hogy eljön, vagy oda csöppen egy koncertre azoknak be szokott jönni, vagy csak nem akarnak minket megbántani. Ez is egy lehetőség  Az utóbbi néhány év leforgása alatt azt figyeltem meg, hogy egyre kevesebben és kevesebben járnak el koncertekre alapjában véve szórakozni. Volt nem régiben egy koncert pesten ahol konkrétan azt mondhatjuk magunknak muzsikáltunk, de voltak olyan bulik ahol kimondottan jól esett muzsikálni! Ez nagyon változó.
Valahol hallottam egy idézetet, hogy József Attila volt az utolsó költő, aki politikával is foglalkozhatott hivatalos művész képpen. Hogyan látjátok ezt a helyzetet részetekről, mint mondhatni költő zenekartól?
Mint zenekar igyekszünk magunkat távol tartani a politikától. Aztán ki tudja, mit hoz a jövő.  Amit viszont személy szerint én speciel utálok, hogy egy teljesen kettészakadt országot látok, ahol az egyik köpköd a másikra és vissza, mert te ezzel a párttal szimpatizálsz te meg avval, tehát utáljuk egymást! Könyörgöm mind egyformák vagyunk, ezt tessék már megérteni!
Az egyformán nem a jellemet, személyiséget, alakot, formát értem, hanem egy ennél mélyebb dolgot!
Az internet mennyire tud besegíteni a terjesztésbe/publikálásba?
A zenekar igyekszik kihasználni az internet adta lehetőségeket mind koncert promózás, mind a kapcsolat tartás terén. A terjesztést majd hamarosan meglátjuk. Reméljük Karácsonyig, megjelenik egy 11-12 számot tartalmazó anyag a Premier Records gondozásában, amivel egy kicsit elcsúsztunk, de most már hamarosan elérhető lesz!
A szerződött zeneboltok: iTunes, Spotify, Deezer, Rdio, Tidal, Google Play, és még 150 másik kisebb szolgáltató
Réteg zenét játszotok. Mennyit számít az életkor, ha a fogadtatásról van szó? Gondolok itt a kamaszok zenéinek a térnyerésére vagy Magyarország elnyugdíjasodására?
Nézd sok helyre csak olyanok járnak, akik kortól függetlenül, ahogy fogalmaztál „réteg zenét” egy fajta réteget képviselnek. Itt semmit, nem számít az életkor, és úgy gondolom más esetekben sem! Nézd, a térnyerésre mindenkinek adottak az esélyei! A tér viszont a mi kis hazánkban elég korlátozott, és szűk, a felhozat1al pedig végtelen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése