2016. január 8., péntek

Életettársak veszélyben

Makovics János : Élettársak veszélyben
Sajnos ez  a (ál)keresztény kormány nem csak nyíltan,de suttyomban is minduntalan a "kisemeberek" rovására teszi a dolgait,  mintha élvezné hogy  "kibaszhatnak" a (választó)polgárok  életének hétköznapjaival. Ugyanis egyre másra hoznak olyan törvényeket, melyekről természetesen nem számolnak be  a nagy saját hazugságukkal teletűzdelt egyoldalú médiáikban, melyek létfentartás szempontjából nagyon fontos dolgok.
Alapvetően megváltoztatták az élettársi kapcsolatok törvényét. Eddig úgy volt, hogy bizonyos idő elteltévela z élettárs ugyan úgy örökölhetett mint ha házasok lettek volna. Ezt megszűntették, és ha az élettárs elhalálozik, akkor a hátramaradott semmit nem örököl, csak a jogilag törvényes örökös, szülő,testvér,stb, aki ép a sor elején van. Hiába éltek akár több évtizeden keresztül együtt. hiába van gyerek is, halál esetén az élettársnak semmi joga nincs semmihez,  így máról holnapra hajléktalan és vagyontalan lehet, aminek nagy  a valószínűsége gyakorlatban is, mert  a "kedves rokonok" azon mód megjelennek , függetlenül attól hogy addig le se szarták egymást, mihelyest "pénz áll a házhoz". Az emberek teljesen ki tudnak fordulni  önmagukból ha pénzről van szó, főleg ha öröklésről, és nem mondanak le - általában - még akkor sem, ha tudják, erkölcsileg nem helyes amit "várnak". De tudjuk és tapasztaljuk sajnos életünk során, hogy más a jog és más az emberi igazság, s a kettő közt óriási szakadék van.
Nagyon sokan nem tudnak erről a törvénymódostásról, ami pedig nagyon nagy baj, főleg ha bejön a "baj". A törvényhozók annak ellenére hozták véghez ezt a törvényváltozást, hogy tudják, hazánkban már majdnem többen élnek élettársi kapcsolatban mint házasságban, s ezt azért alkották hogy "rákényszerítsék" a házasságra az embereket, holott nem a papír a lényeg, hanem a valódi szeretet, megbecsülés,a boldog családi együttlét. 
Van persze módja annak hogy az érintettek ezen változtassanak, azt meghagyták a  törvényhozók, hogy végrendeletileg örökölhet az élettárs.Vagyis mostantól akkor akik élettársi viszonyban élnek boldogan, évtizedek óta és gyerekeik is vannak esetleg, ha azt akarják hogy szeretteik ne kerüljenek utcára és a rokonok martalékává, akkor  el kell menniük a  közjegyzőhöz és végrendeletet kell készíteniük, ami nekik jelentős kiadás, kb 30-40 ezer forint egy hivatalos végrendelet,  az államnak meg bevétel.  Ki van ez találva nagyon "keresztényi" módon, a családok"védelmében", és sajnos borítékolható, hogy tragédiák sora fog bekövetkezni, mert sokan nem tudnak erről a  törvényváltoztatásról, és csak akkor szembesülnek majd vele,  ha már "aktuális" és nem elég a lelki  fájdalom, hozzá jön majd a jog adta "kegyelemdöfés" is ettől a kereszténydemokrata kormánytól, aki senkit nem hagy az út szélén, csak beletapossa, még  halálukból is hasznot húzva. Több évtizedes, jól bevált és működő törvényeket változtatnak meg úgy, hogy az emberek járnak majd rosszul, és erről nem is tájékoztatják őket igazából, ez aztán annyira aljas és  embertelen dolog, ami a kormány "emberségét" minősíti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése