2016. január 8., péntek

Elveszhet a megtakarítás

Makovics János : Elveszhet  a  megtakarítás

Sokan nem tudják, mert nem hirdetik természetesen, hogy év végén "lejár"  a mostani húszezer forintos bankjegy érvényessége, utána már csak postán, bankokban lehet majd  fizetni vele de azt is csak egy darabig.
Minek  ez a változtatás, mért kell a nem is oly régóta megjelent húszezreseket újakra cserélni ? Mintha nem lenne más helye ennek a költségnek, amibe ez kerül. De szerintem  igazából itt is  mint sajnos minden mocskos, aljas, embertelen törvényhozásukban, az volt az eslődleges cél, hogy kiszúrjanak a  kisember tudatlanságával, mert sokan nem tudnak erről a törvénymódosításról is, főleg az idősebbek, akiket igazából érint a  dolog. Nálunk ugyanis hagyomány az, hogy az idős emberek általában félretesznek pénzt a temetésükre, a sírkövükre, hogy a gyerekeknek ne legyen majd anyagi gond eltávozásuk esetén.  És az idősek többsége nem bízik a bankokban, egyébb pénzintézetekben, s valljuk be ez teljesen jogos és alapos  félelme, hallva hogy mik történnek manapság, mennyi bank megy tönkre és tűnnek el a kisemberek pénzével. Így aztán az idősebbb korosztály otthon gyűjtögeti hónapról hónapra a kis pénzecskéjét,  hogy meglegyen a szükséges összeg, ami sajnos ma nem kis pénz egy "egyszerű" temetés is ma már 300 - 500 ezerben van, hozzá még a  sírkő, hát bizony ez egy mai átlag családnak nagy megterhelés ha nekik kellene állniuk, és a legtöbb szülő ép ezért igyekszik saját maga megteremteni ennek anyagi vonzatát még életében.
De most nagy bajban vannak.Egyrészt mert sokan nem tudnak arról hogy otthonukban gyűjtögetett húszezreseik jövőre már nem olyan értékűek lesznek mint most, és elvész a több éves,évtizedes takarékosság, mert nem lesz érvényes az a húszezres ami idén még az. Vagyis az öröksök nem tudják majd  az összegyűjtött pénzt a temetésre költeni, ha nem figyelnek erre a törványmódosításra ,aminek lehet pont az a hátsó szándéka, hogy ismét és újfent  kisemmizzék és megalázzák s lehetetlen helyzetbe hozzák a kisembereket.Milyen szánalmasan ,  ugyanakkor  vérlázítóan  égbekiáltó tett ez is a többi mellett amit ez akormány tesz választópolgáraival. Vajon hányan fogják elveszíteni ily módon a  megtakarításaikat, ha nem figyelnek oda és nem változtatnak időben. Ép ez  a hátsó célja  a kormánynak , az emberek megsarcolása, megtakarított pénzük lenyúlása, megsemisítése,  mert  borítékolható sajnos az, hogy erről is kevesen tudnak,  s ha tudnak is nem foglalkoznak vele, csak ha már  elérkezik az ideje,  de  akkor jön majd a nagy pofára esés hogy  aszülők megtakarítása már nem ér semmit csak egy halom papírdarab.  Nagyon oda kell figyelni az ilyen dolgokra,és elszommorító hogy egy kereszténydemokrata (fújj) kormány mindig csak olyan  dolgokkal foglalkozik, amik az emberek életét nehezíti meg, és tragédiák sorát okozza majd. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése