2016. július 7., csütörtök

Makovics János : A hanghallásról

Makovics János : A hanghallásról

Kényes téma, amiről ez a füzetecske ír  19.oldalon : készült  az Integritas Közhasznú Egyesület és az Ébredések Alapítvány szakmai közremüködésével, és a Nemzeti Együttmüködési Alap  támogatta megjelenését.  A remekbe szabott  előszót Dr.Harangozó Judit írta. A füzet közérthetően, mégis magas szakmai színvonalon mutatja be és számol be a hanghallók problémáiról, eseteiről, felépülési történetükről, melyek megrázóak és tanulságosak is egyben.  Szemléletváltásra van szükség a pszichiátriában e tekintetben is, és a hanghalló módszereket ,annak eszközeit, technikáit be kell(ene) illeszteni a közösségi pszichiátriai szolgáltatásokba, mert a szakemberek és hanghallók érdeke is ez lenne.
Az Ébredések Alapítványon belül 2012 májusa óta létezik a Hanghallók Csoportja, mely kéthetente tart találkozót, és melynek vezetője Dr.Mérey Zsolt, és tapasztalati szakértőjük is van már, és képeznek ki újabbakat, és már nem csak Budapesten, de más vidéki városokban is vannak csoportok, így Debrecenben, Szegeden, Veszprémben és Győrben.
A kiadvány hátsó oldalán nagyon dicséretes módon, konkrét címek, telefonszámok találhatók, hogy hová,kihez miként lehet eme problémával jelentkezni.
Hiánypótló ez a kiadvány, és remélhetjük hogy sok emberhez eljut, mert valós problémával foglalkozik.
Köszönet mindazoknak, akik részt vettek ennek a kiadványnak a szerkesztésében, megjelenésében.
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése